ECO baksteen

Koud gebakken

80% gerecycled materiaal

10% CO² opname

Ontdek nu onze revolutionaire ECO baksteen, koud gebakken en samengesteld uit 80% gerecycled materiaal, en ook nog eens een 10% CO² opname.

Is een baksteen duurzaam?

Bakstenen zijn op zich zijn bijzonder duurzaam en kunnen tientallen jaren meegaan zonder noemenswaardige slijtage. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en hebben minimale onderhoudsvereisten, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn voor de lange termijn.

TWEE NADELEN VAN DE TRADITIONELE BAKSTEEN

1. Grondstoffen:
Hoewel bakstenen grotendeels van natuurlijke materialen worden gemaakt, zoals klei, kunnen sommige productieprocessen gepaard gaan met het delven van grondstoffen op een manier die ecologisch schadelijk kan zijn, zoals habitatverlies of bodemdegradatie.

2. Het productieproces van bakstenen:
Het traditionele productieproces van bakstenen kan energie-intensief zijn en gepaard gaan met het uitstoten van broeikasgassen, zoals kooldioxide (CO2), vooral bij het bakken van bakstenen in ovens. Dit kan leiden tot aanzienlijke milieu-impact, met name als de gebruikte energie afkomstig is van fossiele brandstoffen.

OPLOSSINGEN VAN DE ECO BAKSTEEN

De ECO Baksteen vervaardigd met maar liefst 80% gerecycled materiaal. Waardoor de impact op de natuur een stuk minder is. Eén van de belangrijkste verschillen is het productieproces van de ECO Baksteen. De ECO baksteen wordt koudgebakken, hierdoor zijn er veel lagere temperaturen nodig om de baksteen te bakken. Als klap op de vuurpijl neemt de ECO baksteen ook nog CO² op.

Kortom, de ECO Baksteen biedt een duidelijk antwoord op de vraag of deze duurzaam is - absoluut!

Veelgestelde vragen over bakstenen

Wat is het verschil tussen een baksteen en een metselsteen?

Bakstenen en metselstenen, hoewel vaak door elkaar gebruikt, hebben enkele onderscheidende kenmerken. Bakstenen worden geproduceerd door klei te bakken, terwijl metselstenen een breder scala aan formaten en stijlen omvatten, zoals dikformaat, waalformaat, handvorm of vormbak.

In Nederland wordt veelal het waalformaat gebruikt, terwijl handvormstenen een meer natuurlijk, grillig uiterlijk hebben en vormbakstenen een strakker design bieden. Beide varianten zijn beschikbaar in verschillende kleuren om perfect aan te sluiten bij de esthetiek van een huis of tuin.

Collapsible row

Collapsible row

Collapsible row