Ontdek de mogelijkheden van Circulair beton!

Bij DKMA begrijpen we de waarde van duurzaam bouwen. Daarom introduceren we circulair beton als een krachtig alternatief dat niet alleen voldoet aan hoogwaardige bouwstandaarden, maar ook bijdraagt aan een circulaire economie.

Circulaire beton

Circulair beton Voordelen

Duurzaamheid:
Circulair beton verminderd de ecologische voetafdruk door hergebruik van betonpuin.

Milieuvriendelijk:
Circulair beton bespaart natuurlijke hulpbronnen en verminder afval naar stortplaatsen.

Kwaliteit:
Circulair beton biedt vergelijkbare prestaties als traditioneel beton.

Ontvang direct een Offerte

Klaar om te bouwen met circulair beton? Vraag vandaag nog een offerte aan.
Bel ons op +31 850 606 439 of stuur een bericht met naar ons via het contactformulier.

Veelgestelde vragen over Circulaire Beton

Wat is circulair beton?

Circulair beton is een duurzame bouwstof die wordt geproduceerd met het oog op hergebruik en minimalisering van milieueffecten. Het omvat beton dat is gerecycled, hergebruikt of ontworpen met het oog op langdurige prestaties en eenvoudige demontage.

Hoe verschilt circulair beton van traditioneel beton?

Circulair beton maakt gebruik van gerecyclede materialen, zoals betongranulaat, en wordt geproduceerd met een focus op het verminderen van milieu-impact. Traditioneel beton maakt meestal gebruik van nieuwe grondstoffen zonder aandacht voor hergebruik.

Is circulair beton even sterk als traditioneel beton?

Ja, circulair beton kan vergelijkbare mechanische eigenschappen hebben als traditioneel beton. De kwaliteit hangt echter af van de gebruikte gerecyclede materialen en het productieproces.

Welke voordelen biedt circulair beton?

Circulair beton vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen, minimaliseert afval en verlaagt de koolstofvoetafdruk van bouwprojecten. Het draagt bij aan een duurzamere bouwindustrie.

Kan circulair beton in alle bouwprojecten worden gebruikt?

Ja, circulair beton kan in diverse bouwprojecten worden toegepast, waaronder infrastructurele projecten, woningbouw, en commerciële constructies. Het is veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen.

Wat gebeurt er aan het einde van de levensduur van circulair beton?

Circulair beton kan aan het einde van zijn levensduur worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuw beton of andere bouwmaterialen, waardoor het zijn circulaire karakter behoudt.

Is circulair beton duurder dan traditioneel beton?

De prijs van circulair beton kan variëren, maar in sommige gevallen kan het vergelijkbaar of zelfs voordeliger zijn, vooral wanneer rekening wordt gehouden met milieu-impact en duurzaamheidsdoelstellingen.